Schoolprojecten

Circus op school organiseren?

Voor scholen en verenigingen verzorgen wij (complete) circusprojecten. Deze projecten zijn helemaal gericht op het aanleren van circustechnieken en het presenteren ervan. We geven lessen aan jeugd in alle leeftijden. Ook werken we graag en veel binnen het Speciaal Onderwijs. Bij Circus Snor krijgen de leerlingen les van echte circusdocenten die niet alleen heel duidelijk uitleggen, maar ook alles visueel maken door alle circustechnieken voor te doen. Onze projecten zijn altijd maatwerk. Er is namelijk een hoop mogelijk qua tijdsduur en intensiteit. Lees hieronder snel meer over de mogelijkheden.

De projecten van circus snor

Schoolprojecten

Tijdens deze projecten maakt u samen met de hele school in één dag of week tijd een circusvoorstelling. Onze circus docenten geven tijdens weekprojecten meerdere circuslessen aan alle leerlingen. Het leuke hieraan is dat je de basis leert van een hoop verschillende circustechnieken. Uiteindelijk specialiseren de klassen zich in één onderdeel en leren de leerlingen zich presenteren in de piste. Aan het einde van de week wordt er afgesloten met een fantastische show voor alle leraren en ouders. Soms zelfs in onze circustent. De diversiteit, de laagdrempeligheid en het niet competitieve karakter van de circuslessen maakt deze schoolprojecten geschikt voor alle klassen.

Tijdens een dagproject beginnen we ‘s ochtends met een presentatie en uitleg van alle meegenomen circusmaterialen. De hele school wordt gaat vervolgens in circuitvorm alle technieken uitproberen. In de middag gaan klassen aan het werk om met één of twee technieken acts te maken en uiteraard treden alle leerlingen op aan het eind van de dag voor ouders en elkaar.

Circus Snor zorgt naast docenten natuurlijk voor heel veel circusmateriaal, een decor met pistezeil en muziek.

Circusmiddag

Op zoek naar een kort, eenmalig circusprogramma voor een grote groep? Geen probleem! De circusmiddagen duren 2,5 uur. Hierin krijgen de deelnemers een spoedcursus circus. Alle meegebrachte circustechnieken worden uitgeprobeerd en uiteindelijk specialiseert iedereen zich in één techniek. Dit is dan ook de circustechniek waar ze mee zullen optreden tijdens de eindvoorstelling.

Circusmiddagen ook mogelijk op campings, bso, sportclubs en evenementen.

Podiumprojecten (voortgezet onderwijs)

Dit zijn actieve workshopdagen waar tal van verschillende workshops worden aangeboden die zich al dan niet richten op een eindpresentatie. De workshops zijn een mix van sport en kunst. Leerlingen krijgen gedurende de dag verschillende workshops en kunnen uiteindelijk met één workshop een act maken voor de eindpresentatie.

Workshops die kunnen worden gegeven zijn o.a.:

  • Acrobatiek
  • Jongleren
  • Klimdoeken (tissu)
  • Balanceren
  • Goochelen
  • Clownerie

Workshops duren gemiddeld 45 tot 60 minuten. In het algemeen zijn er per workshop 15 leerlingen die deelnemen. Afhankelijk van de school kan gekozen worden voor 2 t/m 6 workshops per dag.

Meer weten over Circus Snor

Ben je benieuwd wat circus snor voor jouw school kan betekenen? Naast schoolprojecten bieden wij ook cursussen, open circuspistes en workshops aan. Kijk lekker rond op onze site, lees hoe de circushobby van oprichter Jasper uit de hand is gelopen, en lees meer over de toer.