Archief

Illustratief portret van C.S. Riedeman

Over de rondreizende productie Cirque Moustache

“Je kunt gerust zeggen dat het circus bij mij een uit de hand gelopen hobby is. Als 13-jarige jongen kwam ik in aanraking met jeugdcircus en leerde daar bijna alle circustechnieken. Na het krijgen van lessen ging ik assisteren, doceren en uiteindelijk zelf een circusschool runnen. Iets wat ik allemaal nog met veel plezier doe. In de tussentijd trad ik ook geregeld op; zo werkte ik als steltloper en jongleur voor verschillende bedrijfjes. Eén winter heb ik meegedraaid met Circus Witova waar ik voor het eerst kennismaakte met het echte circusleven. Zelf optreden doe ik nog maar zelden en ik heb mij volledig gestort op circuseducatie.”

“Toch kriebelde er nog iets en bij het plotselinge voorbijkomen van een gebruikte circustent heb ik mijn spaarrekening geplunderd en ben ik naast mijn werkzaamheden bij het jeugdcircus gestart met een echt circus: Cirque Moustache! ”

Jasper Riedeman, Oppersnor

De klassieke uitstraling van Cirque Moustache verleidt je om in een andere wereld te stappen. Vanaf het galmende ‘hooggeëerd publiek’ van de directeur vergeet je voor een moment alles buiten de tent om je over te geven aan een wereld vol sterke mannen, beeldschone koorddanseressen en ouderwets grappige clowns. Cirque Moustache is een nieuw circus uit Utrecht zonder pretenties, maar met ambitie. Jonge artiesten die graag ervaring willen opdoen in de wereld van het circus krijgen de kans op te treden met studenten van circusscholen en professionele artiesten. Hoewel de sfeer je meeneemt naar vroeger tijden, zijn de voorstellingen modern. De voorstellingen zijn zonder dieren. Daarnaast geeft Cirque Moustache op bijna elke standplaats workshops waarin alle basistechnieken van circus worden behandeld zodat ook de kleinste bezoekers zich even artiest kunnen wanen in de rood met gele tent. In 2013 ging Cirque Moustache voor het eerst op tournee door Nederland. Het was een mooie ervaring dat jaarlijks een vervolg kreeg en nu zijn we helemaal klaar voor 2021!

Volg ons op onze Facebookpagina!